Nærområdet

Det sies at på 100 år tar naturen alt tilbake

Så vi begynner med å gi allerede nå.

Et bygg i tre, med grønne vekster som vi slipper løs fra balkonger og terrasser. Store, rause plener. Et skjermet, indre gårdsrom. En liten park som strekker seg mot den gamle hagen nedenfor. Trær og busker. Og snart kommer det folk.

Deg? På jakt etter natur og urbanitet? Lett fristet av 25 leiligheter med terrasser som lever seg inn og ut av bygningskroppen, og med vide vinduer der vekstene er en del av dagliglivet? Det spås en ikonisk fremtid for hele prosjektet. Det betyr at det har kvaliteter som allerede nå peker seg ut. Det liker vi godt å tenke på.

Det er et tegn på at det gror.

OM KOLBOTN

Kolbotn er kommunesentrum i Oppegård kommune, Akershus fylke. Oppegård hører også til Follo region sammen med Nesodden, Frogn, Ås, Ski, Vestby og de sørlige delene av Enebakk kommune. Legendariske Ingierstrand bad ligger i Oppegård.

Det bor rundt 6.000 mennesker på Kolbotn, og i Oppegård kommune nærmere 25.000. Mange av disse jobber i Oslo siden det bare er 13 km herfra til Oslo sentrum.

Både norske bedrifter og mange store, internasjonale konsern holder til her.

Kolbotn IL er et av Norges største idrettslag med nærmere 4000 medlemmer. Spill håndball, fotball, amerikansk fotball (Kolbotn Hunters), basket eller volleyball. Driv med turn, svømming, sykling, seiling og orientering om sommeren og alle varianter av ski og snøbrett om vinteren. I området finnes både kunstgressbaner, svømmehall, slalåmbakker, lysløype, båthavn og badestrender.
Tilbudene dekker alle aldersgrupper, og her er gode seniorlag og aktive miljøer for handikappidrett. Sofiemyr stadion er godkjent for toppseriespill i fotball.

Litt syd for Kolbotn, ved Kongeveien, ligger Oppegård Golfklubb. Her er det stor aktivitet med mange grupper og turneringer.

Men kanskje vil du heller spille teater? Oppegård amatørteater huser mange glade skuespillere og setter jevnlig opp forestillinger. Kulturhuset Kolben er generelt et viktig samlingspunkt med bibliotek, kino, konserter og mange andre kulturaktiviteter som for eksempel kor og kulturskole.

Kolben er også hjemmearena for blåseorkesteret Kolbotn Konsertorkester, ett av landets ti elitekorps. For de helt unge finnes det selvsagt skolekorps. Her kan alle som vil delta.

Kontakt oss