...
loading...

Prisliste

Hvem som kjøper ny bolig? De som kan regne.

Fast pris? Tuller du?

Hvis det stod i avisen i morgen at du kunne få bruktbolig til fast pris, ville du tro det? Neppe. Det ville havne i kategorien For godt til å være sant. Det er mulig det er derfor det er så lite snakk om at nye boliger ER det faktisk faste priser på.

Prisen står i prislisten. Ferdig.

Det har sine fordeler. Du slipper hektiske budrunder som havner på et annet nivå enn du hadde ønsket deg. Du slipper nerver og budsjetter som glipper. Dessuten slipper du en del ekstrakostnader. For eksempel beregnes dokumentavgiften på en ny bolig av tomteverdien og ikke av kjøpesummen. At du på toppen av det hele får 5 års garanti, er nesten en skam å nevne.

Hva forteller så dette om dem som kjøper ny bolig?

Først og fremst at de kan regne. Dessuten ser det ut som de er gode til å planlegge fremover. Eller kanskje de innser at de nettopp ikke er det. Kanskje de ser at vedlikeholdsplanlegging og reparering av gamle tak, gamle vannrør og utdaterte elektriske anlegg ikke er det de har tenkt å bruke de kommende årene (og pengene) på. Det finnes jo så mye annet der ute.

Dagliglivet for eksempel. Det får jo en ny start. For med nytt hus, nye omgivelser og nye naboer kommer også nye venner. Kanskje er de på samme sted i livet som du, eller ektefellen, eller samboeren, eller ungdommene, eller ungene. Et nytt fellesskap er en ny arena. For hva?

Det er det ingen som vet.

 

Kontakt oss